Simone Zacharias te gast bij Cultuurpodium Hengelo

Beeldend kunstenaar Simone Zacharias is zondag 22 januari te gast bij Cultuurpodium Hengelo. Haar schilderwerk nodigt de kijker uit voor een wandeling door een surreële wereld, waarin zij eigengemaakte sjablonen van insecten, dieren en mythische wezens heeft verstopt. Mensen zijn op haar schilderijen niet te vinden. Het is een tussengebied waarin zich abstracte en concrete structuren met elkaar mengen, een fantastische tuin die Simone Zacharias op steeds nieuwe, vindingrijke uitstapjes doorkruist.

Het programma van deze vijfde editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door pianist/componist Erwin Strikker, die een jazzy repertoire ten gehore zal brengen.

De Enschedese textielfabrikant Gerrit Jan van Heek jr. werd in navolging van zijn tijdgenoot Jac. P. Thijsse een natuurbeschermer avant la lettre. Zijn activiteiten waren van doorslaggevende betekenis voor de oprichting in 1932 van de Stichting Het Overijssels Landschap. Publicist Luc Jehee en fotograaf Mark van Veen plaatsen in hun boek In het hart van het Overijsselse landschap die ontwikkeling in historisch perspectief. Over deze onderbelichte erfenis van de textielindustrie komt Luc Jehee een nadere toelichting geven.

Binnen de kunst van Liselot Hoppen bewegen we in een ruimte van verschuivingen: een ogenschijnlijke tegenspraak van tijd en vorm. Op zoek naar de essentie van het werk zal ze eerst moeten afdalen naar de essentie van het maken, om tot het gewenste resul­taat te komen. Haar werken zijn vrij van vooropgezette bedoelingen en vloeien voort uit een bepaald zelfbewustzijn. Ze neemt je graag mee in een terugblik op haar creatieve proces.

Miriam Janssen is psycholoog, schrijfster en docent creatief schrijven. Sinds 1989 woont zij in Borne, waar zij in 2004 begon met De TalenTuin. In haar boek Zaaien in de TalenTuin geeft ze een blik achter de schermen van dertig jaar schrijf- en lesgeefpraktijk.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt plaats in de Middenzaal en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.