Schrijfster Miriam Guensberg te gast bij Broekhuis

DE VRACHTBRIEF. Donderdagavond 21 maart ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo schrijfster Miriam Guensberg. Aanleiding is het verschijnen van haar nieuwe roman ‘De vrachtbrief’. Zij zal worden geïnterviewd door Ivan Borgsteijn. Aansluitend zal zij haar boek signeren.

DE VRACHTBRIEF
Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd.

Hij wordt Nederlander en vergaart een vermogen waarmee hij een unieke verzameling oldtimers aanlegt. In het zicht van de dood voelt hij spijt en een intens verlangen naar de prachtige vrouwen die hij in zijn wilde jaren heeft bemind. Hij spoort zijn onwettige nazaten op en schenkt hun zeven topstukken uit zijn collectie.
In zeven prikkelende bekentenissen neemt hij ons mee in zijn bewogen, amoureuze bestaan. Vrachtbrief is een wervelende roman over een bandeloze charmeur die zijn leven lang de grenzen van het toelaatbare heeft opgezocht.
MIRIAM GUENSBERG
”In 1950 ben ik in het Twentse Losser geboren. Mijn vader (1908 Nowy Targ) kreeg in dat zelfde jaar zijn Nederlandse nationaliteit. Hij was een Poolse Jood, die als arts bij de 1ste Poolse Pantserdivisie diende. Tijdens de bevrijding van Breda werd hij bij mijn moeder ingekwartierd. Hij trouwde haar en werd na nogal wat omzwervingen in Twente anesthesioloog. Zijn familie is vermoord, zijn vaderland was hem ontnomen, maar hij bleef een positieve man.”

Miriam Guensberg heeft zich opnieuw laten inspireren door de geschiedenis van haar Pools-joodse vader. Vrachtbrief borduurt voort op thema’s die ook in haar eerdere romans Poolse tranen (2013) Ooit (2015) en Het geheim van Audrey H (2017) te vinden zijn; ditmaal is het een bevlogen oldtimerverzamelaar die op levendige toon zijn levensverhaal vertelt.

Donderdag 21 maart 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.
Toegang gratis, aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.