Schrijfster Miriam Guensberg bij cultuurpodium

VRACHTBRIEF. Schrijfster/filosofe Miriam Guensberg komt op zondag 28 april naar Cultuurpodium Drienerstraat. Ze vertelt dan over haar onlangs verschenen roman ‘Vrachtbrief’. Het boek is geïnspireerd op de geschiedenis van haar Pools-joodse vader die als militair Twente hielp bevrijden en na de oorlog als anesthesist heeft gewerkt in het ziekenhuis in Hengelo. Guensberg, die opgroeide in Hengelo, stond meerdere malen op de longlist voor de Libris Literatuurprijs.

De expositie ‘Hengelo, de stad als inspiratie’ vormt de aanleiding voor een gesprek met kunstenaar Jozef de Bot. De tentoonstelling, die tijdens het cultuurpodium officieel geopend, bestaat uit werk van enkele kunstenaars (naast De Bot o.a. ook Maarten van Aken en René Domburg) en een selectie historische kunstwerken uit de collectie van Museum Hengelo.

Cultuurpodium Drienerstraat is een maandelijks twee uur durende programma vol beeldende kunst, poëzie en muziek. Armonia Klein Orkest zorgt tijdens deze editie voor de muziek. Hettie Franken, onlangs benoemd tot stadsdichter van Hengelo, zal enkele gedichten voordragen. Het programma wordt afgesloten door kunstenaar Carolien van Ockenburg. Zij neemt de sleutel voor de stadskamer van HeArtGallery in ontvangst, waar haar werk de komende weken te zien zal zijn.

Cultuurpodium Drienerstraat is een initiatief van kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest. Het evenement begint zondag 28 april om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De presentatie is in handen van Jan Noltes en Marco Krijnsen. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.