Roel Janssen te gast bij Boekhandel Broekhuis

Op donderdagavond  26 juni  verwelkomt Boekhandel Broekhuis met trots Oud- Enschedeër Roel Janssen  in haar Enschedese  winkel.  Met zijn thriller, gebaseerd op historische feiten over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis, raakt Janssen een actuele en gevoelige snaar.

Fout Goud

Vijftien gouden munten uit de erfenis van zijn grootmoeder zetten Elmer van der Breggen op het spoor van de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitse bezetters al het goud van De Nederlandsche Bank en gouden tientjes van de Nederlandse bevolking afgevoerd naar de Reichsbank in Berlijn. Een groot deel van dat geroofde goud hebben de nazi’s doorverkocht aan Zwitserland. Na de oorlog hebben de Zwitsers het grootste deel hiervan nooit teruggeven.

Naar aanleiding van het boek zijn Kamervragen gesteld door het Kamerlid Van Hijum (CDA), waarop minister Dijsselbloem onlangs heeft geantwoord. Dijsselbloem bevestigt het plot van Fout Goud: Nederland heeft zijn claim op het oorlogsgoud in Zwitserland opgegeven.

Fout Goud, tevens boek van de maand bij Boekhandel Broekhuis, is ‘faction’, een verzonnen plot waarin historische feiten over de goudroof zijn verwerkt.   

 

FOUT GOUD, de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EPpRNE90-7Y&feature=youtu.be

 

Roel Janssen

Roel Janssen, geboren en getogen in Enschede, is financieel-economisch journalist en auteur van spannende boeken. Na zijn middelbare school studeerde hij sociologie in Leiden en planologie in Amsterdam. Van 1983 tot 2010 werkte Janssen als redacteur van NRC Handelsblad. Daarnaast levert hij geregeld bijdragen aan actualiteitenprogramma’s op radio en televisie (VPRO’s Klinkende Munt, Met het oog op morgen, Tijd voor Twee, Knooppunt Kranenbarg, AVRO Live, Nieuwsuur).

Hij publiceerde vanaf 1997 De struisvogelcode en Het Mercatorcomplot – beide bekroond met drie sterren in de VN’s Detective & Thrillergids -, De Kloonbaby , Karaktermoord en De tiende vrouw. Laatstgenoemd boek werd in 2007 bekroond met De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. In 2009 kwam De stem van het volk uit, dat gaat over populistische politiek en de macht van de media.
Daarnaast heeft hij een aantal non-fictie boeken over (internationale) economie geschreven. Begin 2011 is Grof Geld verschenen, een kroniek van zeven eeuwen financiële schandalen en speculaties in Nederland.

 

Maand van het Spannende Boek

In de maand juni 2014 wordt voor de 26ste keer de Maand van het Spannende Boek gehouden.  Tess Gerritsen schrijft het geschenkboek dat in Juni – Maand van het Spannende Boek cadeau wordt gedaan door de boekverkoper.
De campagne Juni – Maand van het Spannende Boek heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. De eerste Maand van het Spannende Boek werd gehouden in juni 1989.

Geschenkboek

Tijdens Juni – Maand van het Spannende Boek krijgen klanten een spannend geschenkboek cadeau bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Tess Gerritsen schreef het spannende Incendio speciaal voor deze gelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.