POËZIE – MUZIEK – FILM

Elk jaar organiseert Hengelo Leest in de Poëzieweek een evenement met muziek, poëzie en film in de schouwburg. Voor de deelnemende dichters en musici een ook de film die vertoond wordt, is het thema van de poëzieweek leidend. In 2024 is dat ‘Thuis’. Op zaterdagmiddag 27 januari zal de bekende dichter Roelof ten Napel gedichten voordragen uit zijn eigen werk. Het muzikale deel van deze zaterdagmiddag wordt verzorgd door stadsdichter/pianist Wouter Munsterman en mezzosopraan Melanie Brilman.
Aanvang PMF is 14.30u. Toegang € 17,50
Entreekaarten verkrijgbaar via de Schouwburg Hengelo, zowel aan de kassa als op de website.

Roelof ten Napel
De in Joure geboren dichter, essayist en schrijver ontving in 2022 de Grote Poëzieprijs voor Dagen in huis; zijn eerdere bundels, Het woedeboek en In het vlees, werden beide genomineerd. Ook ontving de 30-jarige Fries nominaties voor onder meer de Joost Zwagerman Essayprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëziedebuutprijs. Hengelo Leest is zeer vereerd met zijn komst naar Hengelo.

Wouter Munsterman en mezzosopraan Melanie Brilman
Het lied is het mooiste huwelijk tussen gedicht en muziek. In het klassieke repertoire is deze relatie heel innig. De piano schildert de tekst net zo zeer als de zang dat doet. Melanie Brilman en Wouter Munsterman (piano) gaan op zoek naar de mooiste combinaties van tekst en muziek en vervlechten voordrachtskunst met liederen van Elgar en andere componisten rond het thema van de week: thuis.

Film: Sweet Thing
De film die na het poëzie- en muzikale deel vertoond wordt is Sweet Thing, waarin we drie kinderen volgen die een bijzondere en magische tocht afleggen om hun lastige thuissituaties te ontlopen. Billie van vijftien en haar broertje Nico van elf wonen bij hun vader Adam. Hun excentrieke moeder is er al jaren vandoor en heeft een ongezonde relatie met Beaux. De kinderen zijn gelukkig met Adam,
totdat hij toegeeft aan de alcohol. Als Adam gedwongen naar een afkickkliniek moet, gaan Billy en Nico ervandoor met hun nieuwe vriend Malik, een jongen die op zoek is naar een thuis. Hun reis wordt een magische ervaring met veel ups en downs, maar altijd gedragen door hun hoop en veerkracht. De acteurs die Billie en Nico spelen zijn echt broer en zus, en kinderen van regisseur Alexandre Rockwell. Hun moeder wordt gespeeld door hun moeder en vrouw van Rockwell. Sweet Thing uit 2020 won de Kristallen Beer op het filmfestival Berlijn. Meer info: Filmhuis Hengelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.