Petran Kockelkoren: Hoe kunst en techniek elkaar beïnvloeden

Petran KockelkorenWEDERZIJDSE BEÏNVLOEDING. Petran Kockelkoren, filosoof oud-hoogleraar Kunst en Technologie, is op woensdag 15 april in de bibliotheek om de geïnteresseerden mee te nemen in tal van historische voorbeelden waaruit de wederzijdse beïnvloeding van kunst en techniek blijkt.

Kunst en techniek zijn lange tijd tegen elkaar uitgespeeld. Techniek zou niet meer zijn dan toegepaste wetenschap. Kunst zou ons zelfs een tegenwicht moeten bieden tegen de vervreemding die techniek teweegbrengt. Dit soort opvattingen doet noch recht aan techniek, noch aan kunst. Maar hoe kunnen kunst en techniek elkaar verder helpen? Kockelkoren legt op deze avond verbanden met het werk van diverse kunstenaars.

Petran Kockelkoren
Prof.dr. Petran Kockelkoren is aangesteld op de bijzondere leerstoel Kunst en Technologie, die is ondergebracht bij de Afdeling Wijsbegeerte van de Faculteit Gedragswetenschappen van Universiteit Twente. Tevens is hij als lector Kunst en Technologie verbonden aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, Enschede en Zwolle. De filosoof heeft diverse publicaties op zijn naam staan over filosofie, kunst en technologie.

 

Woensdag 15 april
20:00 tot 22:00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Bibliotheek Hengelo Stad
€ 7,50 bibliotheekleden, € 10,00 niet-leden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.