Opening Informatiepunt digitale overheid in Bibliotheek Hengelo

KOPGROEP-BIBLIOTHEEK. Onlangs is het Informatiepunt digitale overheid geopend in Bibliotheek Hengelo. Daarin is de Hengelose bieb een van de 15 ‘kopgroep-bibliotheken’ in Nederland. Andere Bibliotheken volgen in de komende jaren om zo een landelijk dekkend netwerk te maken voor deze ondersteuning. Bij de opening waren Burgemeester Sander Schelberg, wethouder Bas van Wakeren en directeur René Siteur van Bibliotheek Hengelo  aanwezig.

Bij het informatiepunt digitale overheid kan iedereen terecht met vragen over de overheid. Steeds vaker worden zaken bij de overheid digitaal geregeld, niet iedereen kan even goed overweg met de computer en het internet. Denk bijvoorbeeld aan vragen over: DigiD, belastingen & toeslagen (zorg- huur- of kinderopvangtoeslag), de AOW, werk of uitkering, inburgering, rijbewijs, zorg, studiefinanciering of verkeersboetes.

bij het informatiepunt luisteren we naar vragen en denken we mee. We geven direct informatie of verwijzen(warm) door naar de juiste organisatie. Het informatiepunt digitale overheid is elke maandag en dinsdag geopend van 9:00 tot 16:00 op de 2e verdieping in Bibliotheek Hengelo stad. Een afspraak maken en lid zijn van de Bibliotheek is niet nodig. De hulp is gratis.

Het Informatiepunt digitale overheid is ontstaan uit een manifestgroep van Bibliotheken en acht publieke dienstverleners (Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV) samen slaan we de handen in een om burgers dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid.
Hiertoe dienden deze partijen en de Koninklijke Bibliotheek het plan ‘Digitale Inclusie, ondersteuning voor kwetsbare burgers’ in bij het ministerie van BZK, met de bedoeling persoonlijke hulp en ondersteuning te bieden aan de circa 4 miljoen mensen die het lastig vinden om zaken te doen met de digitale overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.