Jaap Scholten-drukte in het park

Met ruim 120 bezoekers mogen de drie lezingen van schrijver Jaap Scholten in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen een succes genoemd worden. Op het grasveld naast het terras van Paviljoen De Ontmoeting, onder het gebladerte van de bomen, vertelde hij het verhaal achter zijn bestseller Suikerbastaard. De roman is gebaseerd op de avonturen van Hengelose Stork-jongens in Ethiopië, in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Scholten, kleinzoon van de laatste fabrieksdirecteur uit de familie Stork (‘Meneer Frans’), is opgegroeid in Hengelo en woont nu in Hongarije. De uitgave van Suikerbastaard is aanleiding voor een Tropische Tuinen & Terrassen Tournee door het land en voerde hem op 26 en 27 juni terug naar de stad van zijn jeugd. Extra bijzonder is dat het Prins Bernhardplantsoen een (bij)rol speelt in het boek. Scholten schreef eerder o.a. Horizon City, dat eveneens voor een groot deel over zijn Stork-familie ging.

‘Prachtige totaalroman. Hier komt de hele Scholten samen. Familieroman, historische roman, liefdesroman.’ Theo Hakkert, TC Tubantia.

De drie vertelsessies van Jaap Scholten over zijn roman waren een initiatief van Dorine Holman (organisator van Lutterzand Literair), de stichting Hengelo Leest en uitgever AFdH.

2 reacties

Nee, je kunt gewoon aanschuiven, Kim. Juist om een bomvol terras te voorkomen, zijn er drie lezingen. Kom op tijd, dan is er altijd plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.