Möllerwerf en Konijnen Monologen op Cultuurpodium

Cultuurpodium Hengelo pakt na de lockdown op zondag 27 februari de draad weer op met gasten uit de wereld van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst. Het programma in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo opent met Nachtburgemeester Irma Bruggeman. Zij komt iets vertellen over kunstwerkplaats De Möllerwerf, een gezamenlijk initiatief van haar en Stichting 074 PK, dat tot stand is gekomen met financiële ondersteuning van 70 kunstenaars en de gemeente Hengelo.

Van kunstenaar Lotje de Lussanet verscheen onlangs het boek De Konijnen Monologen. Daarin wordt vanuit verschillende invalshoeken aandacht besteed aan onze omgang met een van de populairste dieren. Aan het woord komen ecologen, jachtopzieners, dierenartsen, een dierethicus, een konijnenhouder, een konijnenfokker, een konijnenactivist en een journalist. De Lussanet heeft het boek zelf opgesierd met kunstzinnige illustraties.

Beeldend kunstenaar Helga Kock am Brink laat verschillende voorbeelden van haar werk zien. Zij is in 1986 afgestudeerd aan de AKI in Enschede. Daarna heeft zij veel samengewerkt met kunstenaars uit het buitenland en is zij onderdeel geweest van uitwisselingsprojecten in Engeland en Polen. Ook deed zij ervaring op bij de Academia di belle Arte Firenze en Glasstudio Derix in Taunusstein, Duitsland.

Dick Schlüter, voormalig provinciedichter van Overijssel (2011-2013) en stadsdichter van Enschede (2021-2023), geeft in zijn bundel De Oostlandse gedichten een karakteristiek van de regio Twente; een stedelijk, agrarisch én natuurlijk deel van Nederland, waar paarden, vuur en nabuurschap culturele waarden zijn.

Hengelo’s nieuwe stadsdichter Wouter Munsterman zal de middag afsluiten met een ter plekke gemaakt sneldicht. Behalve stadsdichter is hij ook actief als pianist en muziekdocent bij Oyfo en ArtEZ Conservatorium. Vanuit die professie neemt hij twee leerlingen mee die aan de piano de muzikale intermezzo’s verzorgen: Senne Vos (15) en Marijn Wormgoor (14).

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is wel nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.