Moeder en dochter Deckwitz schrijven het derde Groot Hengeloos Dictee

Op donderdag 18 april 2024 vindt voor de derde keer Het Groot Hengeloos Dictee plaats. Dat gebeurt weer in de raadzaal van ons stadhuis. De tekst van het dictee is deze keer gemaakt door een duo. De bekende, uit Borne afkomstige dichter Ellen Deckwitz en haar moeder Mieke (foto) zijn samen de schrijvers. Ellen is schrijfster, columniste en is bovendien de huidige stadsdichter van Amsterdam. Mieke is neerlandica, onderwijskundige en pianiste.

Op 18 april zal Ellen om 19.30 uur de tekst zin voor zin voorlezen. Aan het dictee kunnen maximaal 48 Hengeloërs deelnemen, waaronder ook bovenbouw scholieren uit het voortgezet onderwijs. De beste scholier wint € 100. De beste school en de beste deelnemer krijgen een beker om mee te pronken. En voor de beste drie in elke categorie is er een boek. De prijsuitreiking is rond 21.30 uur.

Een goed dictee is moeilijk, maar ook leuk. Het is een geweldige manier om kennis van de best complexe Nederlandse taal te testen. Daarnaast is het een spel waarin onbekende woorden juist opgeschreven, instinkers omzeild en collega’s overwonnen moeten worden.
Elke Hengeloër kan meedoen door haar of zijn naam en telefoonnummer te mailen naar info@hengeloleest.nl

Het Groot Hengeloos Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Fonds Hengelo en de gemeente Hengelo. Dankzij hen is deelname gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.