Marinus van den Berg presenteert spiritueel dagboek bij Broekhuis

LICHT OP DE DAG. Dinsdagavond 7 mei presenteert Marinus van den Berg Dicht op de dag, een keuze uit zijn spiritueel dagboek bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo. Leo Fijen zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De avond zal muzikaal worden omlijst door Eva Wilgers.

Dicht op de dag
Een keuze uit mijn spiritueel dagboek
Het boek ‘Dicht op de dag’ is een persoonlijk boek, waarin Van den Berg (foto) zoekt naar spirituele bronnen, die betekenis kunnen geven aan ons leven. Wat is in het informatietijdperk echt van betekenis? Marinus van den Berg zoekt antwoorden in korte, poëtische teksten en in langere prozateksten. Hij schrijft op de huid van de dag, maar gaat ook eerlijk na wat de actualiteit onderhuids met hem doet. Daarbij schenkt hij aandacht aan de christelijke traditie waarin hijzelf staat.

Marinus van den Berg
Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij bezocht het kleine seminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de Universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Een functie die hij vijftien jaar uitoefende. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam.

Marinus van den Berg heeft al tientallen succesvolle boeken geschreven en is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.


Eva Wilgers (muziek)
Al op jonge leeftijd waren muziek en Eva een uitstekende combinatie. Daarom was het ook een logische stap om op achtjarige leeftijd klarinet te leren spelen bij de plaatselijke harmonie. Na enkele jaren werd Eva toegelaten tot de talentenklas van de muziekschool. Hier werd haar passie voor muziek vergroot wat haar ertoe aanzette om klarinet aan het conservatorium te gaan studeren. Tijdens haar studie ontdekte ze haar grote passie voor educatie. Na haar studie klarinet afgerond te hebben volgde Eva de verkorte Opleiding Docent Muziek. Inmiddels is Eva educatiemedewerker bij Het Gelders Orkest, klarinetdocent en coacht ze leerkrachten in het geven van muziekles op de basisschool. Ze wil zoveel mogelijk kinderen en volwassenen de magie van muziek laten ervaren, want: ‘iedereen heeft een plek voor muziek in zijn of haar hart.’

Dinsdag 7 mei 19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.
Toegang gratis

Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.