Marijke Agterbosch is stadsdichter van Hengelo

stadsdichteres marijke 373 250OPVOLGER HERMAN KOETSVELD – Marijke Agterbosch is de nieuwe stadsdichter van Hengelo. In de finaleronde versloeg zij donderdagavond 12 mei de twee andere genomineerden Emma-Sophie Ekelmans (voormalig jeugdstadsdichter) en Rob Huiskes. Agterbosch is de vijfde stadsdichter en volgt Herman Koetsveld op.

Het oordeel van de jury was unaniem: de gedichten van Marijke Agterbosch kenmerken zich door mooi woordgebruik en ritme. In het gedicht dat ze speciaal voor de verkiezing had geschreven ‘Hengelo, hart in beweging’, kwam haar boodschap voor Hengelo duidelijk over: ze wenst de stad het allerbeste, maar zonder er een hek omheen te zetten. Enschede mag er ook zijn.

Wethouder Claudio Bruggink maakte de winnaar bekend en spelde Marijke Agterbosch de stadsdichtersspeld op. Deze speld is in opdracht van stichting Hengelo Leest gemaakt door de Hengelose edelsmid Nicole van Heeswijk. Marijke Agterbosch zal de komende twee jaar op eigen initiatief en op verzoek als stadsdichter optreden. Zij kan daarbij deze wisselspeld dragen. Na twee jaar wordt de stadsdichtersspeld overgedragen aan de volgende stadsdichter.

Nadat de gemeente de subsidiering van de stadsdichter stopzette, zorgde de stichting Hengelo Leest in samenwerking met vorige stadsdichter Herman Koetsveld en Bibliotheek Hengelo en in overleg met de gemeente voor de voortzetting van het stadsdichterschap.

Hengelo Leest
Hengelo Leest wil het genieten van lezen in Hengelo bevorderen. De stichting promoot, organiseert en ondersteunt daarom literaire activiteiten in Hengelo en omgeving, zoals de verkiezing van de stadsdichter, Vers en Foto, de Storklezing en de Boekenbank. Bij dit laatste project zijn het afgelopen jaar zo’n 5000 boeken geschonken die via de Voedselbanken in Hengelo en omgeving een nieuwe eigenaar vonden. Daarnaast biedt Hengelo Leest op haar website een agenda voor alle literaire activiteiten in Hengelo en omgeving, www.hengeloleest.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.