Literair licht

Literair licht

De pessimist zegt: ‘Corona slaat het landschap van de kunst en cultuur kaal.’ De optimist zegt: ‘Corona zet dat landschap juist in een ander licht.’ Hoewel Hengelo Leest het Cultuurpodium Hengelo van eind oktober heeft moeten annuleren en nieuwe evenementen op een koel plekje zet, broedt ze op alternatieven en blijft ze bezig om uw behoefte aan kunst en cultuur te bevredigen.

Zo wijzen we u graag op het interactieve boekenevent Broese Bruist Boeken Live van dinsdag 20 oktober om 19.30 uur. Met als gasten: Nelleke Noordervliet, Tommie Niessen (Tommie in de zorg), Govert Schilling, Tjarko van der Pol, Levina van Winden en Wieteke van Zeil. Dan Brown spreekt vanuit zijn huisadres virtueel de bezoekers toe. Wel even aanmelden!

Het programma Goedemorgen Literair! van zaterdag 17 oktober is hier terug te luisteren: 1Twente. Deze boekenspecial van het programma Goedemorgen Hengelo werd samengesteld uit interviews uit de afgelopen periode met Miriam Guensberg, Frank Krake, Michelle Visser, Anneloes Timmerije en Brecht Reintsema.

En wat is het fijn dat er online veel te vinden is. Een aanrader is het YouTube-kanaal Ontmoet Schrijvers Online, een initiatief van zeven bibliotheken en Probiblio waarbij de biebs online bekende schrijvers ontvangen, zoals Splinter Chabot, Alex Boogers en Esther Gerritsen. Ondanks alle coronabeperkingen wordt zo toch een mooie gelegenheid geboden om schrijvers én boeken in het zonnetje te zetten.

Ook mooi is Lezentv, waar het naar eigen zeggen elke week boekenweek is en allerlei interviews met en lezingen van auteurs te vinden zijn. Je hebt onbeperkt toegang voor 5 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.