Lezing over ‘het nieuwe oud worden’ door Rudi Westendorp bij Broekhuis Hengelo

OUD WORDEN ZONDER HET TE ZIJN – Rudi Westendorp houdt een lezing over het onderwerp van zijn bestseller: ‘Oud worden zonder het te zijn’ op dinsdagavond 8 april bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo.

De oudste mens aller tijden is 122 jaar geworden. En de eerste die 135 wordt, is al geboren. Wat betekent dat voor de kinderen van nu? Weten zij dat ze eeuwlingen worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Op deze vragen en vele andere geeft Rudi Westendorp antwoord in zijn boek ‘Oud worden zonder het te zijn’. Hij legt uit waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen blijven.

Oud worden zonder het te zijn is hét boek over hét onderwerp van de 21e eeuw. In zijn lezing belicht Rudi Westendorp onze levensloop van alle kanten, van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

rudi westendorp 373 250Rudi Westendorp (foto) is arts en hoogleraar ouderengeneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Zijn instituut (Leyden Academy on Vitality and Ageing) doet onderzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Hij verschijnt zeer regelmatig in de media, waaronder in de tv-serie Kijken in de ziel van Coen Verbraak.

Westendorp: ’Een zeventigjarige komt nog maar net kijken. Hij zou nog minstens drie vijfjarenplannen moeten maken. Dus zeg hem: ‘’Verras jezelf, verras ons. Dan hebben we iets om over te praten als je vijfentachtig bent.’’

———-

Datum: dinsdag 8 april
Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Plaats: Boekhandel Broekhuis aan de Wemenstraat 45 in Hengelo.
Toegang: 5 euro. Kaarten bij Boekhandel Broekhuis
Reserveren: via pr@boekhandelbroekhuis.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.