Lezing over Boudewijn Büch in de bibliotheek

BOUD – Na vijf jaar onderzoek presenteerde biograaf Eva Rovers in november 2016 haar biografie BOUD: het verzameld leven van Boudewijn Büch. Zij kreeg exclusief inzage in het persoonlijk archief van de fascinerende schrijver. Dozen vol brieven, foto’s en dagboeken spitte ze door, waarbij ze verrassende ontdekkingen deed.

Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo’s en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch (foto) liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek.

Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers

Eva Rovers (1978) schreef eerder de veelgeprezen biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller ‘De eeuwigheid verzameld’. Hiervoor ontving zij onder meer de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs.

Het belooft een mooie avond te worden met interessante verhalen en beeldmateriaal.
Na afloop zal Eva signeren en wordt er nog wat gedronken.

Deze avond is een samenwerking van Boekhandel Broekhuis en Bibliotheek Hengelo. Boekhandel Broekhuis zal aanwezig zijn met een boekenstand.

 | Bibliotheek Hengelo Stad | leden: €7,50 | niet-leden: €10,-

Cultuur & literatuur

Eva Rovers, biografe van Boudewijn Büch, vertelt in haar lezing alles over het leven van Boudewijn Büch en zijn verzamelwoede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.