Lezing over art brut en outsider art in A-Galerie

JANNEMIEK TUKKER – Op dinsdagavond 28 maart 2017 zal Jannemiek Tukker (foto) een lezing geven over de kunstvorm art brut en outsider art. Door middel van kunsthistorische achtergronden van art brut en outsider art – van romantiek tot aan nu – wordt duidelijk wat deze begrippen inhouden. Ook gaat Tukker in op enkele belangrijke tentoonstellingen van deze kunstvorm die de afgelopen twee jaar in Nederland te bezichtigen waren. Aan het einde van de lezing neemt zij enkele kunstenaars onder de loep, zodat nog duidelijker zichtbaar wordt hoe gemêleerd de groep kunstenaars is in de art brut en outsider art.

Jannemiek Tukker (1964) is tijdens haar eindexamen aan de AKI psychotisch geworden. Na haar afstuderen heeft ze drie jaar mee geholpen om een kunstuitleen op te zetten op de LosserHof. Een scriptieonderzoek over outsider art voor de Open Universiteit zette haar er uiteindelijk toe zelf weer kunst te gaan maken en als kunstenaar de outsider art in te rollen.
Zie ook www.jannemiektukker.nl
De lezing wordt georganiseerd door de Vrienden van Atelier Artistiek en vindt plaats in de A-Galerie, Steijnstraat 16,  7551 GL Hengelo. Toegang € 2,00.
Wij horen graag of u komt: mailadres secretaris hvanderberg@home.nl of telefoon 074-2670555.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.