Kunst en literatuur in Cultuurpodium Drienerstraat

MAANDELIJKS PROGRAMMA. Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren vanaf zondag 28 januari Cultuurpodium Drienerstraat, een nieuw maandelijks programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek. Bij de eerste editie zijn o.a. dichter/poëziecriticus Pieter Gerbrandy (foto), thrillerschrijfster Mariska Overman en de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch te gast.

Cultuurpodium Drienerstraat is er in de periode van oktober tot en met april, op de laatste zondag van de maand. Het is de binnenvariant van Cultuurpodium Houtmaat, dat in de tussenliggende maanden wordt georganiseerd. ,,We wilden graag dat je in Hengelo ook in de wintermaanden naar een culturele activiteit op zondag kunt gaan”, zeggen initiatiefnemers Anneke Kuipers van HeArtGallery en Marco Krijnsen van Hengelo Leest.

Op zondag 28 januari is dichter, classicus en recensent Piet Gerbrandy te gast. Hij publiceerde een tiental dichtbundels en won in 2015 de Jan Campertprijs. Aanleiding voor zijn komst is de expositie Steencirkels van de Hengelose kunstenaars Johan Bruinenberg, Merit de Jong en Viktoria Gudnadottir. De expositie, die deze middag wordt geopend in de Stadskamer van HeArtGallery, is gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Gerbrandy.

Ook de Hengelose thrillerschijfster Mariska Overman is aanwezig tijdens het eerste Cultuurpodium Drienerstraat. Ze wordt geïnterviewd over haar nieuwste boek Voltooid, dat deze maand uitkomt. Marijke Agterbosch (foto hiernaast) zal in dit eerste Cultuurpodium Drienerstraat voordragen uit recent werk en terugblikken op haar binnenkort aflopende periode als stadsdichter van Hengelo. De interviews worden omlijst met optredens van vier singersongwriters van Popscool Hengelo.

Cultuurpodium Drienerstraat begint zondag 28 januari om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.