Journalist Angelique Kunst bij Cultuurpodium Hengelo

Journalist Angelique Kunst is zondag 27 november te gast bij Cultuurpodium Hengelo. In de Twentsche Courant Tubantia volgt zij al jaren de ontwikkelingen rond topondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink, eigenaar van o.a. ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton. Sinds ‘cyberexpert’ Rian van Rijbroek in zijn leven kwam, lijkt Sanderink volledig het spoor bijster te zijn. In haar boek Er is er hier maar één de baas reconstrueert Kunst een van de opmerkelijkste affaires uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Renske Schilt schildert en tekent mensen, stillevens, dieren en landschappen. Het meest houdt ze van het schilderen van de mens.  Op verfijnde wijze en gebruik makend van een mengeling van klassieke en directe schildertechnieken, geeft zij de kijker een intieme blik op de geportretteerden. Haar portret ‘Maria’ stond in 2021 op de shortlist van De Nederlandse Portretprijs.

In zijn boek Aktie! beschrijft regiohistoricus Marco Krijnsen actievoeren en activisme in Twente van de laatste vijf decennia. Hij gaat daarover in gesprek met Jean Rouwet (80) uit Hengelo, die bij veel van deze acties een sleutelrol speelde. Het boek is verschenen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de SP.

In 1993 besloot Ton Duivenvoorden kunstenaar te zijn en uit te vinden wat dat betekent. Het onvergetelijke moment waarop een voorstelling (ding, voorval, geluid) bij een waarnemer een persoonlijke gewaarwording oproept, dat tijdstipje, dat ogenblik van verwondering en inzicht, dát is kunst. Spreekt het werk u aan, dan is het verhaal bij het beeld uw verhaal, een waar verhaal, ook al is het niet DE waarheid. De kunstenaar levert namelijk maar half werk, de andere helft doet uw verhaal.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt ditmaal plaats in de Middenzaal en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.