Ineke Swanevelt in het park

Ineke Swanevelt in het park


Ineke Swanevelt was erbij, op 30 mei 2021, toen A.L. Snijders een onvergetelijk optreden gaf in het stadspark van Hengelo. Ruim twee jaar daarvoor waren ze als een blok voor elkaar gevallen. Hun voorgeschiedenis was vergelijkbaar. Beiden hadden hun partner verloren na een lang huwelijksleven. Zij was 75, hij 81. In Laatste lente brengt Ineke Swanevelt verslag uit van haar twee gelukkige jaren met de beroemde schrijver van zeer korte verhalen, zkv’s. Een dagverslag noemt ze het. Hun laatste twee maanden komen in alle openheid aan bod. Tot aan de enorme schok van A.L. Snijders’ plotselinge dood, in het harnas. Op 7 juni 2021 kreeg hij een hartstilstand terwijl hij een verhaal aan het tikken was.

Ineke Maria Swanevelt (Rotterdam, 1943) is actrice. In 1963 deed zij eindexamen aan de Toneelschool Amsterdam. Ze speelde bij de Nederlandse Comedie en kortstondig bij cabaretgroep Lurelei, was dramatherapeut in psychiatrisch ziekenhuis Santpoort. Van 1974 tot 2003 woonde zij in het buitenland, tekende, schilderde, en exposeerde. Weer terug in Amsterdam schreef ze toneel, filmscenario’s en columns. Er volgden diverse rollen, onder andere in tv-producties, laatstelijk in Hendrik Groen.

Op zondag 14 augustus keert Ineke Swanevelt op ons verzoek terug naar het Prins Bernhardplantsoen om door Tubantia-journalist Marjon Kok geïnterviewd te worden over haar leven, haar grote liefde, over twee jaren vol wonderlijke hartstocht. Wil je bij dit interview aanwezig zijn, aanmelden kan via info@hengeloleest.nl. Er zijn 50 zitplaatsen beschikbaar. De toegangsprijs is inclusief een consumptie naar keuze. Na afloop is het mogelijk om Laatste lente aan te schaffen en te laten signeren. En er zijn vast ook nog bundels van A.L. Snijders te koop.

Datum en tijd: zondag 14 augustus 2022 van 11.00 tot 13.00 uur

Locatie: Onder de rode beuk bij Paviljoen de Ontmoeting, Prins Bernhardplantsoen 1, Hengelo

Toegang: €10, inclusief consumptie, ter plekke analoog of digitaal te betalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.