Hengelo’s dichterscollectief Niet Zwichten maar Dichten op Een Vandaag

POËZIEWEEK – De opnames werden woensdag 17 januari gemaakt, vanmiddag om kwart over 6 is de uitzending van het actualiteitenprogramma Eén Vandaag. Niet Zwichten maar Dichten, het Hengelose dichterscollectief kreeg bezoek van Eén Vandaag voor een reportage/portret de werken en dichten van het collectief. De opnames werden gemaakt ten huize van Hans Hoes en zijn partner Isis Zengerink.
‘De Nationale Poëzieweek komt eraan en ook nadert de finale van de landelijke Poetry-slam wedstrijden, deze maand in Utrecht. Na de opnames van afgelopen woensdag in Hengelo waren we uitgenodigd in Utrecht om de halve finale Poetry-slam van Nederland bij te wonen. De filmmakers wilden daar ter plekke vanuit ons point-of-view registreren hoe wij als dichters deze tamelijk jonge dichtvorm op het podium vonden’, aldus Isis Zengerink van het collectief. ‘Kortom, we beleefden een speciale dag.’

Een Vandaag is met gemiddeld 1,1 miljoen kijkers en een kijkaandeel 25% de best bekeken actualiteitenrubriek. De uitzendingen zin van maandag t/m zaterdag, op Nederland 1 om 18.15 uur.
Foto: Vlnr Ingrid de Vos, Jans Renken, Marieke Zijlstra en Isis Zengerink.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.