Gluren bij de Buren komt naar Hengelo

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tientallen tuinen verspreid over de stad, komt op zondag 2 juli voor het eerst naar Hengelo. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. Het programma is inmiddels bekend.

Landelijk zullen ruim 1000 tuinen, verspreid over 23 gemeenten, optredens hosten tijdens Gluren bij de Buren. Dit jaar sluiten de wijken van Hengelo voor het eerst aan bij deze beweging. Gluren bij de Buren verlaagt met het festival drempels voor ontmoetingen en biedt intieme podia aan de lokale creatievelingen. Programmamaker Richard Wevers: “Gluren bij de Buren is een prachtig evenement en goed voor sociale cohesie in de buurten van Hengelo. Omdat Muziek bij de Buren gestopt is vonden we absoluut dat Hengelo weer zo’n festival verdient!”

Gluren bij de Buren is geen initiatief van Stichting Hengelo Leest, maar wel van Stichting de Bühne. Het wordt in Hengelo georganiseerd in samenwerking met Metropool Hengelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.