Gedicht van Twentse dichter Bert Schierbeek op muur Schouwburg gepresenteerd

LEOŠ JANÁČEK: EERSTE STRIJKKWARTET. De oplettende liefhebber van literatuur had het waarschijnlijk al opgemerkt, het gedicht van Bert Schierbeek was enkele maanden geleden al aangebracht op de muur aan de stationszijde van de Schouwburg. Maar gisteren werd het gedicht Leoš Janáček: Eerste Strijkkwartet van Bert Schierbeek officieel gepresenteerd. Schierbeek heeft zich laten inspireren door de Tsjechische componist Janáček en maakt het prachtige vers dat dus nu een plek heeft gekregen op de Schouwburgmuur.

De Stichting Hengelo Leest is de initiatiefnemer van het project Literatuur op de Hengelose muur. Het ligt in de bedoeling op de muren van de binnenstad te verfraaien met een gedicht of prozafragment van een Twentse dichter of schrijver die tot de Nederlandse literatuur behoort. Na het gedicht Zomer II van H.H. ter Balkt en Het menselijk geluk van Willem Wilmink was gisteren de in Glanerbrug geboren schrijver/dichter Bert Schierbeek aan de beurt.
Raoul Boer, directeur van de Schouwburg, onthulde het gedicht dat door de Almelose letterschilder Freddy Hoevers was gerealiseerd. Stadsdichter Hettie Franken droeg het vers vervolgens voor aan de aanwezigen.

Het gedicht van Schierbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.