Fantasy-auteurs Thomas Olde Heuvelt en Kim ten Tusscher bij Broekhuis

Kim ten TusscherGROTE INTERESSE IN FANTASY – Tijdens de maand van de Fantasy organiseert Boekhandel Broekhuis op donderdagavond 18 september een interview met twee Fantasy-auteurs: Thomas Olde Heuvelt en de Hengelose Kim ten Tusscher.

De uitgever van Luitingh Sijthoff zal de avond inleiden met een overzicht van de verschillende subgenres, de historie en de belangrijkste auteurs en ontwikkelingen. Een avond voor de kenners, maar zeker ook voor zij die het genre verder willen ontdekken.

Fantasy
Fantasy is een verzamelnaam van verschillende genres. Na de verfilming van ‘De Ban van de Ring’ en de recente hitserie ‘Game of Thrones’ is de aandacht voor het genre geëxplodeerd. Een van de meest toonaangevende uitgevers is Luitingh Sijthof, sinds 1992 uitgegroeid tot een van de grootste  uitgevers van vertaalde fantasy, onder meer van Terry Goodkind, Robert Jordan, Robin Hobb, Raymond E. Feist, Tad Williams en George R.R. Martin.

Thomas Olde HeuveltThomas Olde Heuvelt
Thomas Olde Heuvelt (1983/foto hiernaast) is in selecte kring bekend als auteur van spannende boeken in fantastische sfeer. De in Nijmegen geboren auteur debuteerde op achttienjarige (!) leeftijd bij een kleine uitgeverij met de roman ‘De Onvoorziene’, twee jaar later gevolgd door het vuistdikke ‘PhantasAmnesia’.

Daarnaast verschenen er met regelmaat korte verhalen van zijn hand, in uiteenlopende bundels en tijdschriften. Olde Heuvelt studeerde schrijven en vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Amerikaanse literatuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en aan de University of Ottawa in Canada witchcraft en horrorfictie.

Zijn meest recente roman ‘Hex’ is aangekocht door Warner Bros en zal als pilot worden verfilmd.

Kim ten Tusscher
Kim ten Tusscher (foto boven) werd op 7 november 1979 geboren in Hengelo. Ze heeft altijd in Twente gewoond met uitzondering van vier jaren studie aan kunstacademie Sint Joost in Breda. Tot ze in 2006 begon met ‘Hydrhaga’ (uitgegeven in 2008 en heruitgegeven in 2013). Sindsdien is het snel gegaan. Haar debuut werd opgevolgd door ‘Gebonden in Duister’ en ‘Verbroken in Schemer’ (2010). In april 2012 werd deze trilogie afgesloten met “Geboren in Licht”. Inmiddels zijn ook ‘Hydrhaga’ en ‘Bound in Darkness’ in het Engels gepubliceerd. Onlangs verscheen ‘Jager’, het eerste deel van een tweeluik.

Maand van de Fantasy
Bij Boekhandel Broekhuis staat het Fantasy-genre deze maand volop in de belangstelling. Ons boek van de maand (niet goed, geld terug) is daarom ook van David Hair: De brug der getijden (Water en Vuur).

Datum: donderdag 18 september 2014.
Tijd:  19.30 -21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.
Plaats: Boekhandel Broekhuis, Wemenstraat 45, Hengelo
Toegang: gratis
Reserveren: via pr@boekhandelbroekhuis.nl

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.