Expositie Vers en Foto bij V&D-pand

VIJFDE EDITIE – Zondag 25 juni opent stadsdichter Marijke Agterbosch tijdens het Kunsten op Straat Festival om 13.00 uur de expositie Vers en Foto bij het voormalige V&D-pand aan de Brink. Voor de vijfde editie van deze jaarlijkse buitenexpositie in het stadscentrum kozen 25 Hengelose fotografen een gedicht of songtekst en maakten een compositie van beeld en tekst rond het thema: ‘Metaal’.

Het is bijzonder om te zien hoe iedereen weer een unieke en prachtige invulling heeft gegeven aan het gekozen thema. Voor de hand liggende keuzes met beelden van ‘Hengelo metaalstad’ worden afgewisseld met posters die verrassen met een ‘talige’ invalshoek. Met name de combinatie tussen beeld, vers en de daarbij vermelde motivatie van de fotograaf maken de verzameling de moeite waard om te bekijken en erbij stil te staan.

Deelnemende fotografen zijn: Marijke Agterbosch, Anita Boerrigter, Agnes Booijink, Martin Bosker, Alphons ter Brake, Irma Bruggeman, Wim van der Geest, Geoffrey van der Geest, Erik Gigengack, Erna ter Haar, Irene Hensen, Herman Hollak, Arjen Hoogervorst, Ricardo Liong-A-Kong, Gertie van Nuenen, Anita van der Palen, Stephan Peters, Rob van der Pijll, Arjan Reef, Henk Sannes, Nicole Tanke, Tanja Thomas, Gertjan Tichelaar, Metin Yirtici, Isis Zengerink.

De posters hangen tot half oktober op de etalageruiten van het V&D-pand. Daarna wordt de expositie tot eind november verplaatst naar de Bibliotheek Hengelo Stad aan de Beursstraat.

Vers en Foto is een initiatief van de stichting Hengelo Leest. Hengelo Leest stelt zich ten doel literaire activiteiten in Hengelo en omgeving te initiëren, te ondersteunen en mede te organiseren. Daartoe behoren o.m. Vers en Foto, de stadsdichter, de jaarlijkse Boekenballade en de Storklezing in het najaar. Daarnaast biedt Hengelo Leest op haar website een agenda voor alle literaire activiteiten in Hengelo en omgeving: www.hengeloleest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.