Dorine Holman te gast bij Cultuurpodium Hengelo

Literair agent/impresario Dorine Holman is zondag 19 februari te gast bij Cultuurpodium Hengelo. Zij werkt en woont niet alleen in Amsterdam, maar ook in De Lutte en Holten. Zij werkt voor zo’n 80 (inter)nationaal bekende auteurs en organiseert daarnaast verschillende literaire evenementen, waaronder Lutterzand Literair. Bekende schrijvers waar zij zich voor inzet zijn o.a. Dirk De Wachter, Fokke Obbema en Jaap Scholten. 

Het programma van deze zesde editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door gitarist Mark Weber en zangeres Caroline Goudswaard.

Gerrie Lulof is altijd al bezig geweest met schilderen, grafiek, tekenen en beeldhouwen. De laatste 15 jaar heeft zij voornamelijk gewerkt met klei. Het werk kenmerkt zich door de organische vormgeving. Observaties rond huis, tuin en in de natuur zijn vaak een begin van een nieuw beeld, meestal uitgevoerd in paperclay waarmee de grenzen van breekbaarheid kunnen worden opgezocht. Inspiratie zijn de planten en dieren; de uitdaging is om die kwetsbare schoonheid in keramiek weer te geven.

Nicolet Steemers presenteert een jaar na Wat niet deert haar nieuwe roman Diepe gronden. Het gaat over drie vrouwen die de wildernis in Roemenië intrekken en daar geconfronteerd worden met de nodige obstakels. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Gaandeweg raken ze lelijk de weg kwijt, en niet alleen in letterlijke zin.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt plaats in de Wolvecampfoyer en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.