Dat spreekt boekdelen: John Heymans en Douwe Draaisma

Douwe_Draaisma 373 x 250DOUWE DRAAISMA – De Hengelose stadsdichter John Heymans gaat op donderdagavond 24 april  in gesprek met zijn favoriete schrijver Douwe Draaisma. Het belooft weer een bijzondere avond te worden.

Met Dat Spreekt Boekdelen gaat een ‘bekende Hengeloër’ in gesprek met zijn of haar favoriete schrijver. Dit seizoen zijn we alweer toe aan de 9e en de 10e keer. Dat Spreekt Boekdelen wordt telkens weer ervaren als bijzondere en persoonlijke avonden, waar schrijvers weer hele gewone mensen worden. Zonder de comfortabele routine van een normale lezing voeren zij een gesprek over hun werk, maar ook over hele alledaagse zaken.

John Heymans, docent, essayist en sinds juni 2012 stadsdichter van Hengelo. Eén van de schrijvers die hij graag en met instemming leest, is Douwe Draaisma. “Draaisma verstaat”, volgens Heymans, “de kunst om de meest bizarre wendingen van de menselijke geest helder uiteen te zetten. Bovendien heeft hij een prachtige stijl van schrijven.” Vandaar zijn keuze.

Douwe Draaisma, psycholoog en bijzonder hoogleraar in de psychologie. Gespecialiseerd in de aard van het menselijk geheugen. Draaisma werd bekend bij het grote publiek met het boek Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt. Vergeten vindt hij interessant. Waarom onthouden we wat we willen vergeten, en verdwijnt wat we willen onthouden? Zijn laatste boek De Dromenwever gaat over dromen en de moeite om hun vaak bizarre inhoud te herinneren.

Datum: 24 april
Tijd: 20.15 – 22.15 uur
Plaats: bibliotheek Hengelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.