Succesvol Cultuurpodium

Cultuurpodium Hengelo begon op zondag 27 september na ruim een half jaar coronapauze aan een nieuw seizoen. Het werd een mooie, afwisselende en drukbezochte middag in de coronaproof Middenzaal van Schouwburg Hengelo. Mits de coronamaatregelen het toelaten organiseert Hengelo Leest tot en met maart op iedere laatste zondagmiddag van de maand een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst.

Op 27 september was onder meer presentator en schrijfster Dorothée Loorbach uit Enschede te gast. Zij schreef het boek ‘Blut’ over haar leven zonder geld en de weg naar rijkdom. Loorbach zat vier jaar geleden nog aan de grond, maar voelt zich nu naar eigen zeggen ‘rijker dan ooit’.

Zangeres, theatermaakster en dichter Johanneke ter Steege tekende voor de muziek met telkens een rake en persoonlijke inleiding. Ze had eerder succes met haar theatertour ‘Muntjes duiken tussen haaien’.

Beeldend kunstenaars Esther de Vries en Heleen van der Veen waren te gast om te vertellen over hun bijdragen aan het sokkelproject ‘Achter de basiliek’. Negen vrouwelijke kunstenaars hebben hiervoor zeer persoonlijke werken gemaakt die zijn geïnspireerd op het thema 75 jaar vrijheid. De expositie is nog tot maart 2021 te zien in de achtertuin van de Lambertusbasiliek.

De Hengelose schrijfster Michelle Visser sprak met Hans Hoes over haar nieuwe boek ‘Geluk komt in de zomer’, het slotdeel van een trilogie over Loes Beekman en haar leven in het Franse dorp Pommiers.

Tot slot besteedde Cultuurpodium Hengelo aandacht aan de plannen voor het marktplein in Hengelo. Interieurarchitect Erika Schindler en een groep Hengelose kunstenaars legden aan journalist Bob Gevers uit wat er op het plein zou moeten gebeuren.

Het volgende Cultuurpodium Hengelo stond op de agenda voor zondag 25 oktober 2020, maar deze hebben we vanwege de ‘gedeeltelijke lock down’ met spijt in ons hart moeten annuleren. Houd deze website in de gaten voor een alternatief programma.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.