Cultuurpodium 27/9

Cultuurpodium 27/9

Cultuurpodium Hengelo begint op zondag 27 september na ruim een half jaar coronapauze aan een nieuw seizoen. Iedere laatste zondagmiddag van de maand organiseert Stichting Hengelo Leest in de Middenzaal van Schouwburg Hengelo een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst. Het programma duurt van 15:00 tot 17:00 uur.

HET PROGRAMMA

Op 27 september is onder meer presentator en schrijfster Dorothée Loorbach uit Enschede te gast. Zij schreef het boek ‘Blut’ over haar leven zonder geld en de weg naar rijkdom. Loorbach zat vier jaar geleden nog aan de grond, maar voelt zich nu naar eigen zeggen ‘rijker dan ooit’. Zangeres, theatermaakster en dichter Johanneke ter Steege tekent tijdens de komende editie voor de muziek. Ze had eerder succes met haar theatertour ‘Muntjes duiken tussen haaien’.

Beeldend kunstenaars Esther de Vries en Heleen van der Veen zijn te gast om te vertellen over hun bijdragen aan het sokkelproject ‘Achter de basiliek’. Negen vrouwelijke kunstenaars hebben hiervoor zeer persoonlijke werken gemaakt die zijn geïnspireerd op het thema 75 jaar vrijheid. De expositie is nog tot maart 2021 te zien in de achtertuin van de Lambertusbasiliek.

De Hengelose schrijfster Michelle Visser vertelt over haar nieuwe boek ‘Geluk komt in de zomer’, het slotdeel van een trilogie over Loes Beekman en haar leven in het Franse dorp Pommiers.

Tot slot besteedt Cultuurpodium Hengelo aandacht aan de plannen voor het marktplein in Hengelo. Interieurarchitect Erika Schindler legt namens een groep kunstenaars uit wat er op het plein zou moeten gebeuren.

DE TOEGANG

De toegang bij Cultuurpodium Hengelo is gratis. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren wel nodig. Dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.