Cultuurpodium Hengelo met Arent en Danya Weevers

Arent en Danya Weevers zijn zondag 28 november te gast bij de derde editie van Cultuurpodium Hengelo. Arent is theoloog en kunstenaar. Hij werkt als studentenpastor en is predikant bij de Protestantse Gemeente in Hengelo. Zijn media-installaties zijn meermaals bekroond. Hij wordt geïnterviewd over zijn boek ‘Mijmeringen. Over kunst, lichaam en religie’, dat een verdiepend inzicht biedt in zijn werk en zijn drijfveren.

Foto: Marlies Bosma

Danya Weevers studeerde af als modeontwerper en heeft haar eigen, gelijknamige modelabel. De kleding is gemaakt van stoffen die ecologisch en fairtrade zijn geproduceerd. Duurzaamheid betekent voor Danya teruggeven aan mens, dier en natuur wat je neemt. En als het kan, geef je meer. Samen met haar vader Arent exposeert ze in november en december in ‘Zie de Vide’ van Schouwburg Hengelo.

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst. De muzikale intermezzo’s worden ditmaal verzorgd door de viermans bluesformatie Groundhog.

De Hengelose (oud-)biowetenschapper, filosoof en reisjournalist Arjan Mulder schreef met Hoe nietsdoen de wereld redt een persoonlijk manifest voor een leefbare aarde. Hij ging hiervoor te rade bij oude inheemse en oosterse culturen. Loslaten is het geheim.

Dichter Hanneke van Schooten liet zich voor haar dertiende bundel inspireren door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn ideeën over tijd. Tegenover zijn zevendelige romancyclus die in totaal 1,25 miljoen woorden omvat, zet zij met haar Geheugenkathedraal een cyclus van compacte gedichten.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15.00 – 17.00 u. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren. Ook is een coronatoegangsbewijs plus legitimatie noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.