Cultuurpodium Drienerstraat met oa Frank Krake en verhalenverteller Marga de Gruil

LITERATUUR, BEELDENDE KUNST EN LIVE MUZIEK. Kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest presenteren zondag 25 maart een nieuwe editie van Cultuurpodium Drienerstraat, het nieuwe maandelijkse programma met literatuur, beeldende kunst en live muziek. Te gast zijn bestsellerauteur Frank Krake, verhalenverteller Marga de Gruil Nagtegaal en kunstenaars Peter Hoogers  en Maarten van Aken en stadsdichter Marijke Agterbosch draagt voor uit eigen werk. Muzikanten van Popscool Hengelo zorgen voor de muzikale invulling van de middag.

Schrijver Frank Krake wordt geïnterviewd over zijn nieuwste boek De laatste getuige, dat op 4 april uitkomt. De laatste getuige vertelt het bijzondere verhaal van Wim Aloserij, de man die in de oorlog drie concentratiekampen en een scheepsramp overleefde. Eerder had Krake succes met zijn boeken De Rampenondernemer, Menthol en Rood Hart (over oud-FC Twente-voorzitter Munsterman).

Verder is er een gesprek met kunstenaar Peter Hoogers (foto hiernaast). Zijn werk maakt deel uit van de kunstuitleencollectie van HeArtGallery en is momenteel te zien in de tentoonstelling HeArt4Art. Kunstenaar Maarten van Aken vertelt deze middag over zijn expositie in de Stadskamer, die aansluitend officieel geopend.

Cultuurpodium Drienerstraat is er elke laatste zondag van de maand, in de periode van oktober tot en met april. Het programma begint 25 maart om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.