Corine Hartman met Local Breeze en kinetische kunst op Cultuurpodium

Corine Hartman, bestsellerauteur van o.m. de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie, geldt als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijfsters van ons land. Haar nieuwe moordmysterie De vrouw die vergat te leven is het derde deel in de Achterhoek-serie, met opnieuw kunstschilder Eva Romeijn als Nederlandse ‘Miss Marple’ in de hoofdrol. Op zondag 30 april komt Corine Hartman hierover aan het woord bij Cultuurpodium Hengelo.

Het programma van deze achtste en tevens laatste editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door Local Breeze, de nieuwe band van saxofonist, muziekdocent en schrijver Bennie Waanders.

Frans Zekhuis zwierf als kind rond op het boerenerf van zijn ouders. Van afgedankte materialen maakte hij allerlei hokjes; daarin vond hij geborgenheid. Na diverse banen vond hij uiteindelijk zijn bestemming in de kunst. In Zutphen ging hij de opleiding kunstzinnige therapie volgen. De volgende logische stap was de AKI. Hergebruik van materialen is kenmerkend voor zijn werk, dat wordt ondergebracht binnen de kinetische kunst, van bewegende, draaiende objecten.

Pieter Grimbergen maakte in 2012 een carrièreswitch van concertpianist naar coach voor mensen met tegenslag in gezondheid. Over zijn ervaringen publiceerde hij eerder de boeken Zorg, zingeving en waardigheid en Confrontaties met compassie. In zijn nieuwe boek Ben je nou helemaal van God los doet hij verslag van zijn zoektocht naar waarden bij hulpvragen. Hij ontdekte dat levensbeschouwing de omgang met hulpvragen heel erg kan ondersteunen.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt plaats in de Middenzaal en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.