Boekenbank enorm succes

boekenbank 4 juli 373 x 250VOEDSELBANK BLIJ MET GRATIS BOEKEN – Sinds begin april verzorgt Hengelo Leest een boekenbank bij de voedselbank, onder het motto ‘boeken zijn voedsel voor de geest’. Nu, drie maanden later, lijkt het vroeg voor een evaluatie maar de initiatiefnemers Henk Sannes en Helma de Ruiter kunnen concluderen dat het project een groot succes is.

Klanten van de voedselbank zijn blij met de boeken. Twee keer hebben Henk en Helma op de eerste vrijdag van de maand 200 boeken neergezet bij de Voedselbank. En beide middagen waren alle 200 boeken al opgehaald. Dat betekent dat de liefdevol geschonken boeken een even liefdevol nieuw ‘thuis’ hebben gevonden.

Veel schenkingen
Over de toevoer van mooie nieuwe boeken hoeven de klanten van de voedselbank zich geen zorgen te maken. Want tientallen enthousiaste Hengeloers hebben inmiddels meer dan 1000 boeken geschonken. Henk Sannes, initiatiefnemer van de boekenbank: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoeveel boeken we hebben gekregen. De meeste boeken zien eruit als nieuw. Daar selecteren we ook op. En het zijn niet de minste schrijvers, zoals Connie Palmen, A.F.Th.van de Heijden, Tommy Wieringa, Isabel Allende,John Irving, Dan Brown, John Grisham en kinderboeken van Carry Slee, Sjoerd kuyper.’ Helma de Ruiter vult aan: ‘Via ons mailadres boekenbank@hengeloleest.nl krijgen we zulke leuke reacties. Zo hebben twee vriendinnen zelfs 25 boeken nieuw gekocht om ze aan de boekenbank te kunnen schenken.’

Goede bestemming
De eerste keer was het spannend of het idee van een boekenbank zou aanslaan. De boeken kwamen van Henk Sannes en Helma de Ruiter en van hun vriendenkring. Naar aanleiding van het artikel in de krant kwamen tientallen reacties uit Hengelo, Delden, Borne, Wierden, Enschede en zelfs Ommen. Helma haalt de boeken op, wat best veel tijd in beslag neemt omdat mensen hun verhaal erbij vertellen. De schenkers zijn allemaal boekliefhebbers die het moeilijk vinden om afscheid te nemen van hun boeken. Dat de boeken een goede bestemming krijgen verzacht het leed. Vanwege het succes is de boekenbank nu ook in Goor en Borne.

Via info@hengeloleest.nl kunnen boekdonateuren zich melden. Hengelo Leest neemt de coördinatie op zich. Het mogen overigens ook kinderboeken zijn. Klanten van de voedselbank mogen de boeken meenemen, de boeken hoeven niet te worden teruggebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.