Boekenbal in Metropool met oa Ernst Jansz en Ellen Deckwitz

Voor het eerst sinds 2014 krijgt Hengelo weer een boekenbal. Op vrijdag 31 maart zal in het Muziekcafé van Metropool onder de noemer Boekenballade Hengelo gaan plaatsvinden. De Stichting Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis, Bibliotheek Hengelo en Poppodium Metropool hebben de koppen bij elkaar gestoken met als resultaat een avond vol met literatuur en muziek, Music & Lyrics.

Muziek en literatuur gaan immers heel vaak hand in hand. Beiden zijn grote verleiders: verleiden tot denken, verleiden tot dansen, verleiden tot luisteren. Verboden vruchten is het thema van de Boekenweek 2017; verleiders en verleiding staan centraal. De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Hengelo Leest, Boekhandel Broekhuis, Bibliotheek Hengelo en Metropool presenteren: BOEKENBALLADE 2017.

Hieronder stellen we je de verleiders van deze avond voor:
Ernst Jansz, die natuurlijk een van de grote verleiders binnen Doe Maar was. Maar Ernst is veel meer en schrijft naast muziek ook boeken. Daarnaast is hij een groot bewonderaar van de meest verse winnaar van de Nobelprijs voor literatuur Bob Dylan en die liefde voor Dylan hoor je vanavond, naast zijn eigen werk, zeker terug.

Ellen Deckwitz is een Nederlandse dichteres, schrijfster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC Handelsblad en De Morgen. De in Borne opgegroeide Ellen Deckwitz zal de Boekenballade presenteren.

Wouter Muller bezingt met zijn liedteksten het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Soms met een ontroerend eerbetoon, dan weer met veel humor. Het is Indisch en niet-Indisch tegelijk, maar indringend, aangrijpend en van begin tot eind recht-uithet-hart. Met sfeervolle luisterliedjes en swingende rock, met een lach en een traan rijgt Wouter Muller zijn teksten en muziek aaneen tot een meeslepend verhaal.

Johanneke ter Stege (foto hiernaast), zangeres en tevens stadsdichter van Deventer. Verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Als zangeres kun je haar solo tegenkomen achter haar piano en zingende zaag of …..

Lars van der Werf is een Rotterdamse dichter die al versjes schrijft zo lang als hij zich kan herinneren.

Arthur Adam fluistert, schreeuwt, bromt en verwondert. En dat allemaal in zijn eigen muzikale universum waar hij laveert tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird, Sufjan Stevens, Wilco en Joni Mitchell.

Marijke Agterbosch (foto hiernaast) is de stadsdichter van Hengelo. Ze is intussen de vijfde stadsdichter. Haar gedichten kenmerken zich door mooi woordgebruik en ritme.

BOEKENBALLADE met o.a. Ernst Jansz Datum: 31 maart 2017
Locatie:Metropool, Hengelo – Muziekcafé Aanvang: 20:00 uur,
keuken en café opent om 17:00u
Tickets: gratis entree
Meer info: https://metropool.nl/nl/agenda/boekenballade-ernst-jansz-ellen-deckwitz-lars-vander-werf-arthur-adam-johanneke-ter-stege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.