Boek van Hengelose auteur Mariska van Doorn: Eco of ego?

OPROEP TOT VERINNERLIJKING. Raak je ook ontmoedigd door de nieuwsfeiten over klimaatverandering? Terwijl je op wéér een mooie lentedag in november je keukenkastje induikt om een stuk plastic te dumpen en je bedenkt: ‘Waar ben ik nou helemaal mee bezig, heeft dit zin als grootvervuilers ongestraft hun gang kunnen blijven gaan?’
Mariska van Doorn (foto) stelt in haar onlangs verschenen boek Eco of ego? De toekomst schrijven wij! dat duurzaamheid en de bereidheid te delen, die onontbeerlijk zijn voor onze planeet, alleen voort kunnen komen uit inkeer en zelfonderzoek. Alleen verinnerlijking kan leiden tot het gevoel dat je goed bent zoals je bent, waardoor ‘hebben’ minder belangrijk wordt.
We staan op een keerpunt en verschuiven langzaam van ego naar eco. Ook jouw inzet en groene initiatieven hebben wel degelijk zin. Betrokkenheid bij medemens en leefomgeving maakt uiteindelijk gelukkiger dan overconsumptie en winstbejag.

Over de auteur
Mariska van Doorn (1962) uit Hengelo is als arbeids- en organisatiepsycholoog geïnspireerd door thema’s als persoonlijke groei, verbondenheid en duurzaamheid. Als fervent natuurliefhebber interviewt zij oprichters van milieubewuste organisaties en schrijft zij over vernieuwende maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Zo hoopt zij bij te dragen aan bewustwording van de noodzaak tot verduurzaming en aan het inzicht dat we als individu niet machteloos staan.

Een vijfde van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Urgenda. Deze organisatie strijdt op vreedzame wijze voor duurzaamheid, voor de belangen van de aarde en dus voor ons.

Mariska van Doorn schrijft als gastauteur voor tijdschrift ‘The Optimist’. Zij publiceerde ook de dichtbundels ‘Lentemorgen’ en ‘Bespiegelingen’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.