Bibliotherapie door Maarten Dessing

photosfoto-8522-500-0-sclHULP BIJ LEVENSPROBLEMEN – Maarten Dessing schreef mee aan de Boekenapotheek, een fascinerende handboek met fictionele zalfjes van Saramago, balsems van Balzac en prozapleisters van Perec en Proust.

Ook Reve, Wieringa en Kluun bieden volgens de Boekenapotheek  hulp bij allerhande levensproblemen. Geschikt voor iedereen! Dessing komt naar de Bibliotheek om meer te vertellen over bibliotherapie.

De boekenapotheek is een medisch handboek – maar dan anders. Of je nu de hik hebt of een midlifecrisis, last van slapeloosheid of gebrek aan humor, liefdesverdriet of obesitas, het zijn stuk voor stuk aandoeningen waarvoor je in De boekenapotheek een medisch literair advies aantreft.

In dit fascinerende handboek vind je fictionele zalfjes van Saramago, balsems van Balzac en prozapleisters van Perec en Proust. In totaal 550 romans, inclusief het werk van Gerard Reve, Tommy Wieringa en Kluun, bieden hulp bij niet minder dan 320 aandoeningen. Soms is het het verhaal zelf dat afleiding biedt, dan weer het ritme van het proza dat de psyche streelt en stimuleert.

Lees bijvoorbeeld Kaas van Willem Elsschot als je jezelf verfoeit om een gebrek aan ambitie, ervaar de neergang van een alcoholist in Malcolm Lowry’s Onder de vulkaan wanneer je te dorstig begint te worden, of lees De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson als je het dagelijks leven te zwaar opvat.

Huisartsen in Groot-Brittannië schrijven boeken voor aan patiënten met mentale problemen: bibliotherapie. De papieren medicijnen zijn bedoeld voor mensen met milde vormen van aandoeningen als relatieproblemen, stress, angst en sociale fobieën.

Journalist/recensent Maarten Dessing, auteur van de Boekenapotheek-lemma’s uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur, doet op zijn tournee op 19 februari de bibliotheek in Hengelo aan. Kun je van lezen een beter en gezonder mens worden? Zo ja, hoe dan? Hoor de antwoorden van  Dessing (foto) in de bibliotheek .

woensdag 19 februari
Locatie: Bibliotheek Hengelo
€ 5.00 leden en € 7,50 niet leden, incl. 1 pauzedrankje
20.15 – 22.00 uur

Voor meer info: klik hier

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.