Bibliotheek Hengelo Stad krijgt make-over

OPKNAPBEURT. De Bibliotheek aan de Beursstraat wordt in maart heringericht. Het pand van bijna 15 jaar oud is van binnen toe aan een opknapbeurt. Tegelijkertijd wordt de inrichting aangepast aan de wensen van nu. Er komt meer ruimte voor activiteiten, werkplekken en ontspanning.

René Siteur, directeur van de Bibliotheek, kijkt uit naar de verbouwing: “We zijn de huiskamer van de stad. Veel meubilair is na 15 jaar toe aan vervanging. We gaan schilderen, oude vloerbedekking vervangen en deels opnieuw inrichten. We hebben beperkte middelen, dus wordt er veel opgeknapt en hergebruikt. Bovendien helpen de supporters van de Bibliotheek ons. Een team van vrijwilligers gaat een aantal zaterdagen aan de slag om spullen te demonteren. En met steun van de Lions en Rotary gaan we een Taal & Leercentrum realiseren op de tweede verdieping. Een andere grote verandering is het verplaatsen van het podium, waardoor het leescafé meer ruimte krijgt en het podium op een rustigere plek komt te staan.”

Wensen van nu
Door de herinrichting ontstaat meer ruimte voor het organiseren van activiteiten. Ook wordt tegemoet gekomen aan de steeds grotere vraag naar werkplekken. De collectie boeken en andere materialen blijft grotendeels intact, maar is steeds meer ondersteunend aan de maatschappelijke en educatieve taken van de Bibliotheek. Ook in het gebouw zullen de collectie-onderdelen geclusterd worden rondom de werkplekken, locaties van spreekuren en themacafés.
Werkzaamheden begin april gereed De werkzaamheden zullen begin april worden afgerond. De Bibliotheek blijft tijdens de verbouwing gewoon open, overlast voor bezoekers wordt zoveel mogelijk tot een minimum beperkt.

Vanaf 6 april kunnen bezoekers gebruik maken van de vernieuwde stadsbibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.