Bannink, Wilmink én Ouwehand op Cultuurpodium

Muzikant-journalist Ton Ouwehand is zondag 24 april te gast op het Cultuurpodium Hengelo. Een paar jaar geleden verscheen zijn biografie over componist Harry Bannink, die veel samenwerkte met tekstdichter Willem Wilmink. Mede aan de hand daarvan heeft hij in het centrum van Enschede een wandelroute uitgezet over het duo Bannink-Wilmink, waarvoor al veel belangstelling is getoond. Op het Cultuurpodium zal hij daar iets over vertellen en samen met zijn trio enkele bijbehorende liedjes vertolken.

Het programma van deze laatste editie van het Cultuurpodium van het seizoen 2021-2022 is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken en beeldende kunst.

De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen  en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. Zijn werk is al sinds jaren in diverse galerieën en musea te zien. Hier gaat hij in gesprek over zijn zoektocht naar beeld.

Dichter Hanneke van Schooten liet zich voor haar dertiende bundel inspireren door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn ideeën over tijd. Tegenover zijn zevendelige romancyclus die in totaal 1,25 miljoen woorden omvat, zet zij met haar Geheugenkathedraal een cyclus van compacte gedichten.

Ellie Bloemendaal stapte na een aantal jaren AKI richting mode over naar de vakschool Schoonhoven. In 2011 is ze daar afgestudeerd als goudsmid. Sinds ze in 2018 de polymeerklei heeft ontdekt, is het plaatje compleet: schilderen met klei en het smeden van edelmetalen. Het begint elke keer weer als een ontdekkingsreis en het verrassende eindresultaat is waar zij haar voldoening uit haalt. 

Anje Gnodde werkt als speltherapeut met kinderen met een communicatieve beperking. Daarnaast is zij docent schrijftechnieken aan de Schrijversvakschool Groningen. Recentelijk verscheen haar jeugdboek Mick, over een jongen wiens vader een hartaanval heeft gekregen en daarna in het ziekenhuis is beland.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren.

Let op: het Cultuurpodium vindt ditmaal plaats in The Green Room, het theatercafé van de Schouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.