Auteurs Rosita Steenbeek en P.F. Thomése bij Broekhuis

steenbeekNIEUWE ROMANS. Boekhandel Broekhuis ontvangt op woensdagavond 3 juni de auteurs Rosita Steenbeek (foto links) en P.F. Thomése. Aanleiding is het verschijnen van hun beider nieuwe roman. Rosita Steenbeek zal vertellen over Rose, een familiegeschiedenis in oorlogstijd. De onderwaterzwemmer is de nieuwe roman van P.F. Thomése. De avond zal worden geleid door John Heymans.  

Rose
In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee. Ze vestigen zich in Klaaswaal, onder de rook van Rotterdam.
Rose ziet op 14 mei 1940 de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.

Rose is een verhaal over een grote liefde, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en hoe moeilijk het is de wereld in te delen in zwart en wit.

Rosita Steenbeek   

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. In de jaren daarna verschenen diverse romans als Schimmenrijk, Siciliaans testament en Ander licht. Ook schreef ze een aantal zeer succesvolle boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.

 

 

De onderwaterzwemmer
Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied- in het laatste oorlogsjaar- raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag waakt hij in de uiterwaarden, maar zijn vader komt niet meer boven water.

Dertig jaar later reist een man, Tin van Heel, met zijn vrouw Vic naar de binnenlanden van West-Afrika om een Foster Parents-kind te bezoeken. Op de dag dat ze het dorp bereiken wordt Vic overvallen en meegenomen. Tin begrijpt dat hij niet moet afwachten, maar handelen – wat de situatie juist gruwelijk uit de hand doet lopen.
Weer dertig jaar later reist een kleinzoon naar Havana om zijn onbekende grootvader, Tin van Heel, van de ondergang te redden in een vervuild staatshospitaal.

P.F. Thomése
thomeseP.F. Thomése (foto hiernaast) is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent, veelvuldig bekroond en in meer dan 20 talen vertaald.

In zijn nieuwste roman De onderwaterzwemmer  excelleert Thomése wederom in sprankelende taal en sensitieve verbeeldingskracht.

Woensdag 3 juni 20.00 – 21.30 uur

Broehuis, Wemenstraat 45, Hengelo

Toegang: kaarten a 5 euro verkrijgbaar in winkel

Reserveren: pr@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.