Arnon Grunberg te gast bij boekhandel Broekhuis Hengelo

BEZETTE GEBIEDEN. Donderdag 16 januari ontvangt Broekhuis Hengelo de schrijver Arnon Grunberg (foto). Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman ‘Bezette gebieden’. Theo Hakkert zal de auteur interviewen. Aansluitend zal Arnon Grunberg zijn werk signeren.

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost – en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.
Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem – en zijn vader – naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.
Bezette gebieden is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York en Amsterdam. Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften. Zijn werk is vertaald in zesentwintig talen.

Donderdag 16 januari | 19.30 – 21.00 uur
Boekhandel Broekhuis
Wemenstraat 45 Hengelo

toegang 5 euro
aanmelden via: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.