“Achter de Basiliek” Literair 2013

Sokkelgedichten
In het kader van het 40-jarige jubileum van de EUREGIO-Mozer-Commissie heeft het EUREGIO-Mozer-Cultuurbureau voor scholieren van de middelbare school een Poëziewedstrijd met het thema “Grenzen” uit geschreven.

Tijdens het laatste Summer Square festival hebben de winnende scholieren hun gedicht voor gedragen. Door een onafhankelijke jury is het beste Nederlandse en het beste Duitse gedicht gekozen. Tevens was er een prijs voor een Nederlands gedicht geschreven door een Duitse scholier c.q. een Duits gedicht geschreven door een Nederlandse scholier.

De gedichtenwedstrijd werd met ruim vijfhonderd inzendingen een groot succes. In overleg met de Mozerstichting heeft de Stichting Heartpool de winnende gedichten op de sokkels aan de Wemenstraat laten zetten.

Etalagegedichten
Naast de sokkelgedichten zijn er ook weer nieuwe gedichten op de etalageruiten van de winkeliers aan de Wemenstraat en De Wetstraat gekomen. Dit zijn gedichten van leerlingen van groep 7 en 8 van de drie scholen in de wijk ’t Wilbert: de Dr. Kuyperschool, de St. Plechelmusschool en de Wilbertschool. Zij hebben in de maand van de poëzie een literair project gedaan met onder andere het maken van gedichten over wat zij zien in hun wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.