Hengelo, een stad om op te vreten

Zondagmiddag vond de opening plaats van het sokkelproject Achter de Basiliek Literair van de Stichting HeArtpool.

HENGELO EEN STAD OM OP TE VRETEN
Om in het najaar van 2009 tot de benoeming van de tweede junior stadsdichter van Hengelo te komen organiseerde Bibliotheek Hengelo in samenwerking met Boekhandel Broek- huis een wedstrijd. De coördinatie van de wedstrijd was in goede handen bij Diane Wevers, consulent cultuur van de bibliotheek. Omdat de Kinderboekenweek van 2009 in het teken stond van eten en drinken kregen kinderen de opdracht een gedicht te maken met als motto “Hengelo … een stad om op te vreten”.

Een jury, bestaande uit stadsdichter Fred van de Ven, interne begeleider van OBS ‘t Schöppert Mariska Falk en de zittende junior stadsdichter Emma-Sophie Ekelmans, nomineerde tien kinderen. Op woensdagavond 7 oktober hebben de tien genomineerden hun gedichten tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek voorgedragen, waarna de derde prijs werd toegekend aan Vincent Lucassen en de tweede prijs aan Iris Nagel. De jury wees Sophie Kroezen als winnares aan, waarmee Sophie dus de nieuwe junior stadsdichter werd. Zij is de opvolgster van Emma-Sophie Ekelmans.
De gedichten van de drie prijswinnaars hebben een plaats gekregen op de sokkels in het kader van het project Achter de Basiliek Literair van Stichting HeArtpool. Gedichten van de overige zeven genomineerden (waaronder die van de publieksprijswinnares Sophie Marie Sempel), en nieuwe gedichten van alle tien uitverkorenen zijn terug te vinden op etalages van winkels in de Wemenstraat en de De Wetstraat.
Lowie Gilissen, november 2009

Hengelo…een stad om op te vreten

Een stad om in te wonen
Een stad om in te slapen
Een stad om in te spelen
Een stad om in te feesten
Een stad om in te werken
Een stad om in te leven
Een stad om te ontdekken
Bijzonder
Bijzonder mooi
Een stad om van te leren
Hengelo
Mijn stad

Sophie Kroezen
Stadsdichter junior, 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.