Stadsdichter Marijke Agterbosch te gast in Bornse Kulturhus

POËZIE. Stadsdichter Marijke Agterbosch is donderdagavond te gast in het Kulturhus in Borne op een avond met mooie afwisselende poëzie.
Liefhebbers van poëzie zijn daar van harte welkom. Men kan er genieten en misschien inspiratie vinden voor een eigen gedicht dat men kan inleveren bij de balie in de bibliotheek of doorstuurt naar Jaap Besteman of Willem van Dooren. Alle gedichten worden opgenomen in de bundel “Borne doet poëzie” die wordt gepresenteerd op donderdag 31 jan.2019.

Aan de avond werken naast Marijke Agterbosch enkele muzikanten mee alsmede Cees Brekelmans die gedichten van J.C. Bloem voordraagt en de dichter Marije Langelaar (40) mee. Haar debuutbundel De rivier als vlakte (2003) was een van de verrassingen van poëziejaar 2003. De sterke opvolger De schuur in (2009) werd genomineerd voor de Jo Peterspoëzieprijs en de J.C. Bloemprijs en werd bekroond met de Hugues C Pernathprijs.
Vonkt (2017) wint de Jan Campert prijs 2017, de Awater Poëzieprijs en werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2018 en de Herman de Coninckprijs 2018.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.