Lezing Pieter Waterdrinker bij Broekhuis Hengelo

TSJAIKOVSKISTRAAT 40. Boekhandel Broekhuis Hengelo presenteert vrijdag 23 februari met trots de schrijver Pieter Waterdrinker (foto) voor een lezing in haar winkel. Aansluitend zal de gelauwerde, in Sint-Petersburg woonachtige auteur, zijn werk signeren. 

Tsjaikovskistraat 40 (een autobiografische vertelling uit Rusland)
In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie van 1917. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht. In de handen van meesterverteller Waterdrinker wordt dit een rit op een literaire achtbaan. Een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert. Groots ook in de wijze waarop Waterdrinker zijn eigen worsteling beschrijft met het leven, zijn schrijverschap, de liefde.

Pieter Waterdrinker
Pieter Waterdrinker (Haarlem 1961) is de auteur van grote, panoramische romans als Duitse bruiloftLenins balsem en Poubelle. Zijn werk is onder meer vertaald in het Engels, Russisch en Duits en wordt internationaal geprezen. 

Vrijdag 23 februari  19.30 – 21.00 uur
Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Ter gelegenheid van het jubileum Broekhuis 150 jaar is de toegang GRATIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.