Keur van thrillerauteurs bij Broekhuis Hengelo

Sross hartmanPANNENDE BOEKEN – Boekhandel Broekhuis opent zondagmiddag 31 mei de maand van het Spannende Boek in haar Hengelose winkel. Een keur van thrillerauteurs zal de middag opluisteren, waaronder Tomas Ross & Corine Hartman, Nicolet Steemers, Marja West, Tim Notten en Peter Römer.

De interviews zullen worden afgenomen door Marion Kok en Theo Hakkert. Daarna is er gelegenheid tot een speeddate met deze schrijvers, die ook hun werk zullen signeren.

Tomas Ross & Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman
Tomas Ross en Corine Hartman (foto) vormen schrijversduo Ross & Hartman en schrijven samen de thriller Doodskopvlinder. Doodskopvlinder zal in juni in de fondslijn Tomas Ross Crime verschijnen.

Ross & Hartman corresponderen al langere tijd over het schrijven van thrillers en kennen elkaar uit het vak. ‘We hebben allebei veel ervaring en denken en schrijven snel. Wat begon als uitproberen en het heen en weer sturen van ideeën, leidde al snel tot de ontwikkeling van enkele fascinerende personages en een zinderende plot,’ aldus Tomas Ross.

‘We staan open voor elkaars suggesties en motiveren elkaar om het beste uit onszelf te halen. Het verhaal ontwikkelt zich intussen heel natuurlijk,’ aldus Corine Hartman.

Tomas Ross
Tomas Ross (1944) balanceert in zijn spannende en gedurfde thrillers op de scheidslijn tussen feit en fictie. Hij won driemaal De Gouden Strop: voor zijn thrillers Bèta, Koerier voor Sarajevo en De zesde mei. Als scenarioschrijver werkte hij mee aan gelauwerde series als Bernhard – Schavuit van Oranje, Beatrix – Oranje onder vuur en de film 06/05 van Theo van Gogh. Zijn laatste boek De tweede november. Wie zat er achter de moord op Theo van Gogh? werd genomineerd voor De Gouden Strop 2014.

Corine Hartman
Corine Hartman is sinds 2007 fulltime thrillerauteur en debuteerde met Schone kunsten. Ze wordt geroemd om haar harde psychologische thrillers en is doorgebroken bij het grote publiek met haar bloedstollende serie rond de onconventionele rechercheur Jessica Haider, waarvan zowel het eerste deel in 2013 (Bloedlijn) als het derde deel in 2014 (Zielloos) werd genomineerd voor De Gouden Strop. Deel vier, IJskoud, verschijnt in oktober 2014.

Corine Hartman is tweemaal bekroond met de Crimezone Thriller Award: in 2011 voor Als de dood en in 2013 voor Bloedlijn.

Nicolet Steemers
Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo, studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters (2007), waarin een moeder vermoedt dat haar tienerdochter ernstig gemanipuleerd wordt. Daarna verschenen Lichtval (2010), over een disfunctionele toneelfamilie, en Overspel (2011), het boek bij de gelijknamige televisieserie. Het nieuwe boek, Tweedracht, verschijnt in juni bij uitgeverij De Geus.

Maand van het Spannende Boek
Van 29 mei t/m 30 juni wordt voor de 27ste keer de maand van het Spannende Boek gehouden. Marion Pauw schrijft het geschenkboek dat in Juni – Maand van het Spannende Boek cadeau wordt gedaan door de boekverkoper (bij besteding van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken).

In 2015 staat niet de dader centraal maar de misdaadbestrijder. Het thema is ‘Spannende zaken – Politieverhalen in boeken’.

Zondag 31 mei
 bij Broekhuis aan Wemenstraat.
14.00 – 16.00 uur 

Toegang: gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.