Hengeloërs actief tijdens literair weekend Heerlijck Zicht

POËZIE, VERHALEN, CABARET.  Op vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli vindt het Literair Weekend plaats in Diepenheim en Goor. Diverse Hengelose kunstenaars zullen daar optreden. Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te aanschouwen.

Wie de route van Heerlijck Zicht in het weekend van 14 t/m 16 juli fietst of wandelt zal worden besprenkeld met poëzie en verhalen. In het literaire weekend zie je niet alleen de installaties en kunstwerken die de hele zomer langs de kunstroute staan, maar je kunt onderweg ook kijken en luisteren naar verhalen, gedichten, theatrale acts. De wanderelaars en fietsers krijgen inkijkjes in het werk van wandelaar/schrijver/dominee Jacobus Craandijk zelf en andere bekende schrijvers uit de regio Goor-Diepenheim. Liefhebbers van het geschreven woord of van een spannende vertelling willen het literaire weekend niet missen.

Aan deze drie dagen neemt een keur van schrijvers, dichters en voordrachtskunstenaars deel waaronder ook een aantal uit Hengelo. De (woord) kunstenaars Pier van Dijk en Tony Boiso, (foto) uit Hengelo, strooien hun poëtische teksten uit over de voorbijgangers en hetzelfde doet de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch, haar voorganger Fred van de Ven en hun collega Wynand Buursink. en cabaretduo Poeder en Plush brengen korte sketches.

Het theatergezelschap Ons Genoegen uit Diepenheim laat in dit weekend de wandelaars en fietsers met een eenakter nader kennismaken met Jacobus Craandijk, de inspirator van de kunstroute. Ze zullen dat doen nabij de schuur aan de toegangsweg naar Kasteel Warmelo.
De schrijver A.L. Snijders is erbij. Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort ZKV of zkv en hij zal een aantal ZKV’s laten horen  aan de voorbijgangers. Lars van de Werf declameert zijn eigen versjes. Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je.
Jan Kristen, voorzitter van de Heerlijckheid Diepenheim en groot fan van de beroemde Twentse dichter H.H. ter Balkt, draagt voor uit het werk van zijn literaire idool. Johanneke ter Stege, stadsdichter van Deventer, verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek. Het Trio 054 uit Enschede zingt Harrie Bannink

De Verhalenkraal, een groep verhalenvertellers uit de provincie Overijssel met als hoofdvestiging Hengelo, zal de fietsers en wandelaars onderweg een mooi verhaal offreren. Wies Wassenberg, voordrachtskunstenaar uit het naburige Hengevelde, draagt gedichten voor in het Twents.

Kunstroute Heerlijck Zicht vindt nog plaats tot en met zondag 3 september. De vier themaweekenden die nog plaats vinden zijn; buitentheater (vrijdag 28 t/m zondag 30 juli), sieraad biënnale (vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus), open tuinen (vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus) en markten en fairs (vrijdag 11 t/m zondag 3 september).

__________________________________________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.