A. L. Snijders en Levi Weemoedt op Boekenballade 2019

LEVI WEEMOEDT EN A.L. SNIJDERS. De jaarlijkse Boekenballade vindt in 2019 plaats op donderdagavond 28 maart. In het verbouwde café van Metropool zal die avond een aantal schrijvers en dichters voorlezen uit hun werk. Levi Weemoedt (pseudoniem voor Isaäck Jacobus van Wijk), een van de bekendste dichters van het land, zal die avond een aantal verzen uit zijn rijke oeuvre declameren. Hij is onlangs 70 jaar geworden en treedt na jaren teruggetrokken te hebben geleefd, weer op.

De schrijver A. L. Snijders (foto) is eveneens aanwezig om verhalen voor te lezen. Hij is bekend van het zogenaamde ZKV-genre, zeer korte verhalen. Snijders zou dit voorjaar al optreden op de Hengelose boekenballade, maar moest afzeggen vanwege ziekte van zijn vrouw. Op de komende Boekenballade is hij er dus bij.
Tijdens deze literaire avond zal ook de nieuwe Hengelose stadsdichter voor het eerst enkele gedichten voor het voetlicht brengen. Hij/zij zal Marijke Agterbosch aflossen die die avond een speciaal afscheidsgedicht zal presenteren. Wie de nieuwe stadsdichter is, is nog niet bekend.
Er wordt momenteel volop gewerkt aan de vervolmaking van het programma. Later meer hierover via deze website of andere mediakanalen.
De Boekenballade komt jaarlijks tot stand door een samenwerkingsverband tussen de Stichting Hengelo Leest, Metropool, de Bibliotheek en Boekhandel Broekhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.