Tuesday 7 April 2020

Vers en Foto in Diepenheim

Geplaatst op 14 oktober 2015 door   ·   1 Reactie

IMG_1677KUNSTMOMENT – De Hengelose expositie Vers en Foto zal deel uitmaken van Kunstmoment in Diepenheim, een evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt. Kunstmoment Diepenheim vindt dit jaar plaats van 15 t/m 25 oktober dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstmoment Diepenheim is een begrip in de wijde omgeving, want Diepenheim is dan één grote open tentoonstellingsruimte. Op vijftig bijzondere plekken tonen honderd professionele kunstenaars hun werk. Overal is kunst te zien. En het leuke is dat het vaak plekken zijn waar je niet zo snel kunst verwacht. Zoals oude schuren, bijzondere huizen, winkels, maar ook in galeries, bij kastelen en de bijzondere buitengebieden. Vooral de interactie tussen publiek en kunstenaars maakt het een levendige ontmoeting met de kunst. Veel kunstenaars zijn aanwezig tijdens het evenement en geven een toelichting op hun werk.

Programma
Rondom Vers en Foto kunnen de bezoekers genieten van de volgende activiteiten: zaterdag 17 oktober en dinsdag 20 oktober geeft fotograaf Erik Gigengack uit Hengelo een workshop over zijn foto’s, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Zondag 18 oktober treedt dichter Wouter Munsterman uit Hengelo op om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Woensdag 21 oktober en vrijdag 23 oktober draagt voordrachtskunstenares Wies Wassenberg uit Hengevelde gedichten voor om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Thema ontroering
Voor de expositie Vers en Foto kozen maar liefst 24 Hengelose fotografen een gedicht of songtekst en maakten een compositie van beeld en tekst rond het thema ontroering. Het resultaat is een bijzonder aangrijpende verzameling A1 posters. Sinds eind juni tot eind oktober is deze expositie te bekijken aan de buitenkant van de ramen van de begane grond van de Telgenflat, dus ook buiten winkeltijden.

Deelnemende fotografen
Met name de combinatie tussen beeld, vers en de motivatie van de fotograaf maken de verzameling de moeite waard om te bekijken en er bij stil te staan. Deelnemende fotografen zijn: Alphons ter Brake, Irene Hensen, Irma Bruggeman, Martin Bosker, Gertjan Tichelaar, Nicole Tanke, Gertie van Nuenen, Saskia Kole, Onno Dirks, Arjan Reef, Erik Gigengack, Anita Boerrigter, Henk Sannes, Geoffrey van der Geest, Anita van der Palen, Wim van der Geest, Erna ter Haar, Tanja Thomas, Jan Knol, Jenny de Groot, Agnes Booijink, Harry Broeze, Ricardo Lion-A-Kong, Marijke Schat.

Reacties (1)

  1. Rita Veltmaat schreef:

    Geweldig…ben erg nieuwsgierig.
    Wens een ieder veel successie.
Agenda